Krijgen wat je niet wilt
23 april 2019
Uitgroeien tot een vlinder
6 juni 2019
Krijgen wat je niet wilt
23 april 2019
Uitgroeien tot een vlinder
6 juni 2019
Toon alles

Massages tijdens je burn-out

Het verzorgen van je lichaam kan op veel verschillende manieren, voeding, beweging, uiterlijke verzorging en hygiëne zijn bekende vormen van verzorgen van je lichaam. Ik merk alleen dat een vorm van massage of een behandeling van het hele lichaam nog niet zo normaal is dan een make-upje op doen in de ochtend. Ontzettend jammer wat mij betreft, want het heeft veel voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid.

Waarom je auto wel een onderhoudsbeurt, maar je lichaam niet?

Zelf mocht ik vandaag weer ervaren hoe belangrijk het is om je lichaam regelmatig even een APK en onderhoudsbeurt te geven. Ja, ik vergelijk het even met een APK, want ik denk dat de gemiddelde auto meer onderhoudsbeurtjes krijgt per jaar dan zijn eigenaar. En dat vind ik zo zonde want ook ons lichaam verdiend de juiste aandacht. Denk eens na wat je lichaam allemaal voor je doet en betekent, iedere dag weer. Meer dan je auto…

Aandacht geven aan je lichaam helpt je grenzen herkennen

Ik ervaar altijd complete ontspanning, alsof ik weer in mijn lichaam terecht kom en ik voel dat alles weer in beweging komt. Dat is niet altijd zo geweest. Toen ik zes jaar geleden begon met Shiatsu, deed een deel van de behandeling pijn en begon ik te begrijpen waarom mijn lichaam pijn deed. Ik was zo vaak over de grenzen van mijn lichaam gegaan, dat ik mijn lichaam niet meer kon voelen. Het was verdoofd. Gelukkig is mijn contact met mijn lichaam weer hersteld en heb ik zes jaar geleden meteen ook besloten dat shiatsu een onderdeel van mijn leefstijl zou zijn.

Wat levert het je op?

– Er worden gifstoffen afgevoerd
– Het verminderd stress
– Je leert opnieuw contact maken met je lichaam
– Je leert lichamelijke grenzen (her)kennen
– Het heeft een positief effect op je emoties

Allemaal aspecten die je nodig bent wanneer je hersteld van blootstelling aan langdurige stress of een burn-out.
Moet je beslist Shiatsu gaan volgen? Nee, hoor het kan van alles zijn, elke vorm van massage, osteopathie, Cranio sacraal therapie, etc. Het is maar net wat bij je past.
Ben je aanvullend verzekerd bij je zorgverzekering en zit alternatieve geneeskunde in het pakket? Grote kans dat her een deel ook nog vergoed wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *