Burn-out is een proces van afscheid nemen
3 april 2019
Massages tijdens je burn-out
23 mei 2019
Burn-out is een proces van afscheid nemen
3 april 2019
Massages tijdens je burn-out
23 mei 2019
Toon alles

Krijgen wat je niet wilt

Serious displeased woman making stop gesture. Disappointed lady rejecting and gesturing while looking at camera. Cancelation concept

Een burn-out is natuurlijk per definitie niet een weg die je voor jezelf uitzoekt. Het is een ongewenste fase in je leven, waar je gewoonweg mee te maken krijgt.

Maar niet alleen een burn-out, op zoveel vlakken kun je krijgen wat je niet wilt. Ook mijn bevalling van ons tweede wondertje ging totaal niet zoals ik wilde, of van te  voren had gehoopt.

Verwachtingen loslaten

De wens om thuis te bevallen werd een bevalling in het ziekenhuis, met een medische indicatie en nog 24 uur observatie. Dus tsja… Dat was wel even een hele andere uitkomst dan ik zelf had gehoopt. Mijn eerste bevalling was volledig naar wens gegaan en waarom zou dat nu niet zo gaan, had ik gedacht.

Mijn weeën bleven deze keer uit, dus hup naar het ziekenhuis en dat wilde ik echt niet. Het was loslaten geblazen dat een thuisbevalling er dus niet inzat. Dat koste wat tijd. Ik had angsten die ik nog niet goed onder ogen kon komen. Ik was bang dat mijn regie werd afgenomen in het ziekenhuis. Er wordt vaak vanuit angst gewerkt in het ziekenhuis, stel nou dat… Preventief dit, want anders dan… Ik ben iemand die graag werkt vanuit vertrouwen en het natuurlijke verloop.

Gelukkig had ik dit al goed doorgesproken met de verloskundige en ook zij heeft tijdens de overdracht van mijn bevalling naar het ziekenhuis al gecommuniceerd wat onze wensen waren.

Alles draait om duidelijkheid

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis was er alle ruimte voor onze wensen en alles wat we aangaven werd gehoord en naar geluisterd. Mijn man en ik, maar vooral ik, had sterke wensen en heb ook meteen alles open gecommuniceerd.

De weken voorafgaande op mijn bevalling, viel mij al iets op over het contact tussen mij en mijn man. Mijn man begreep niet altijd wat ik wilde en bedoelde en ik ontdekte dat ik degene was die niet duidelijk genoeg mijn wensen aangaf. In het ziekenhuis was ik echter stellig en duidelijk over wat ik wilde en dat maakte ook dat ik de ruimte kreeg om alles op mijn eigen tijd te kunnen doen. Hoe duidelijker ik ben, hoe serieuzer ik mijn eigen wensen neem, hoe beter mijn omgeving dus meewerkt.

Achteraf gezien…

Achteraf gezien, heb ik super goede ervaring in het ziekenhuis gehad en ook de 24 uur observatie waren juist super fijn. Ik kon gewoon op het belletje drukken en alles werd voor ons gedaan. Ik heb de eerste nacht goed kunnen uitrusten en ook mijn man heeft de hele nacht door kunnen slapen, waardoor we allebei het gevoel hadden dat we al 2-0 voorstonden in verhouding na de eerste nacht toen ons oudste zoon was geboren.

Naast dat ik mijn angst onder ogen was gekomen, er dwars doorheen ben gegaan, een positieve ervaring heb gehad omdat ik mijn angsten onder ogen kon komen, duidelijk ben geweest in mijn wensen en verlangens, was ik ook nog eens goed uitgerust toen ik thuis kwam.

Soms is krijgen wat je niet wilt, het beste wat je kan overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *