Inner Wisdom Sessie

Omdat je lichaam alles onthoudt

 

Toen ik een onderzoek onder ogen kreeg waarin werd gesteld dat Burn-out een vorm van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) is klikte er iets in mij. Dat voelde als een grote 'JA!' Het verklaarde voor mij waarom veel mensen moeite hebben om terug te keren in hun baan of bedrijf en vaak zelfs de branche waarin ze werkten, inclusief ikzelf! Waarom mensen hartkloppingen ervaren en/of paniek aanvallen krijgen op het moment dat ze weer aan werk moeten denken of de deur van hun werk binnen stappen. Het werd tijd om mij te gaan richten op trauma, zodat we echt naar de kern van burn-out kunnen gaan.

De meeste mensen hebben bij het woord trauma het idee dat je iets verschrikkelijks hebt meegemaakt. Natuurlijk is dat ook waar! Maar er is meer. Er zijn vormen van trauma die behoorlijk onzichtbaar zijn.

Dingen die wij in onze jeugd, babytijd of zelfs daarvoor hebben meegemaakt kunnen invloed hebben op ons gedrag, gedachten en emoties van nu. 

Een aantal mensen die mij hebben geïnspireerd op het gebied van trauma zijn: Anna Verwaal en Gebor Maté. Anna Verwaal spreekt over geboorte trauma en geboorte psychologie. Dat er trauma's ontstaan tijdens de zwangerschap. Zaken waar wij als foetus geen invloed op hebben gehad. Deze kennis heeft ook invloed op de therapie die ik geef. Gabor Maté heeft een prachtige documentaire gemaakt die de Wisdom of trauma heet.  Daarin wordt zijn ervaring als hulpverlener verteld en de impact van de kleine afwijzingen die wij als kind hebben ervaren uiteindelijk leiden tot een minderwaardigheidsgevoel, wat kan leiden tot psychologische problemen en/of verslaving en dus ook tot burn-out.

Het leerde mij dat trauma niet alleen in grote impactvolle ervaringen te maken heeft, maar ook met veel kleine afwijzingen die wij door het leven meemaken. 

Kortom we hebben allemaal te maken met een vorm van trauma. 

 

In de essentie van burn-out ligt trauma verscholen

Mijn eigen proces heeft zo’n twee jaar geduurd om van te herstellen. In het eerder genoemde onderzoek die ik onder ogen kreeg werd ook gesteld dat wanneer je echt controle hebt over je eigen proces mensen over het algemeen ook ongeveer twee jaar bezig zijn met herstellen. Dat kan sneller wanneer je hulp durft te aanvaarden van mensen die gespecialiseerd zijn in burn-out.

Dat burn-out niet zomaar even een vermoeidheidsdingetje is was mij meteen al helder toen ik mijn eigen proces doorliep. Het is ook moeilijk te vatten als je zelf geen burn-out hebt meegemaakt. Het zit diep! Er zijn zoveel overtuigingen en overlevingsstrategieën die invloed hebben op hoe wij functioneren en hoe wij met het leven om gaan. Zodra je in burn-out terecht komt ga je ervaren dat wat je altijd hebt gedaan niet meer voor je werkt. Het is dus tijd om jezelf te onderzoeken en nieuwe wegen te gaan bewandelen die wel voor je werken. Dat je daar zo’n twee jaar voor zou moeten uittrekken is op zich helemaal geen gek tijdspad, als je het pad helemaal zelf gaat uitvinden zoals ik dat heb gedaan. Ik had nog nooit van een burn-out coach gehoord. Ook al waren ze er destijds wel. 

Om te kunnen komen bij die diepe overlevingsstrategieën te kunnen komen is het nodig om jezelf open te stellen naar jezelf, je geschiedenis en de dingen die in je leven zijn gebeurt, om te leren begrijpen wat voor impact het heeft gehad en vaak zijn het zaken waarvan je niet eens in de gaten hebt gehad dat het impact op je heeft gehad. Vaak zijn het zaken die je je niet eens meer herinnerd. En daarom is lichaamsgerichte therapie zo mooi, want het lichaam onthoud alles! Dus ook dat wat jij je bewust niet meer herinnerd. En daarvoor bied ik verschillende therapieën aan die jou de herinnering weer terug geeft zodat het alsnog kan worden verwerkt!

 • Een waardevolle BRTT sessie mogen ervaren bij deze prachtige wijze vrouw.

  Vanuit vertrouwen (in haar eigen handelen maar in mij als cliënt) bood Femke een stevige en veilige bedding in het proces.

  Ik ervoer in de begeleiding een rustige en liefdevolle energie wat helpend was om me kwetsbaar op te stellenen te zijn met wat is.

  De sessie heeft weer nieuwe poorten geopend in mijn proces van heling, ook heel fijn dat ik met deze methode nu ook thuis zelf aan de slag kan.

  Dankbaar!

 • Als je een sessie bij Femke doet ben je veilig en heel je op een diepe manier.

  Mijn sessie bij jou heeft me zoveel gebracht Femke en ik ben zo dankbaar dat ik het aanging.

  Want daardoor ontstond er meer ruimte in mij voor wie ik WEL ben, omdat deze gevoelens nu een plek hebben.

  Ik zie het helemaal voor me hoe jij mensen met deze therapie ondersteund op hun levensweg.

   

  -Reino-

Wat levert een Inner Wisdom Sessie op?

Tijdens de Inner Wisdom Sessie gaan we op zoek naar herinneringen die je lichaam heeft opgeslagen en jij je niet meer kunt herinneren.  Doordat we het ophalen naar je bewustzijn krijg je de ruimte om het stuk te helen en er vanuit je volwassen perspectief naar te handelen. 

Kortom: 

 • De sessie geeft je inzicht
 • De sessie geeft je ruimte om anders te gaan handelen 
 • De sessie kan je meer levensvreugde geven OF de mogelijkheid om (eindelijk) te rouwen 
 • Zodat jij meer ruimte voelt om te doen waar jij voor gemaakt bent
 • Door te stappen in het leven, zodat het leven bij jou past! (in plaats van dat jij je aanpast aan het leven)

Ben je geïnteresseerd?

Voel jij dat jij op een diepere laag met jezelf aan de slag wilt en wil je weten wat de therapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op. 

De therapie is niet geschikt voor mensen die zwanger zijn of medicatie slikken die lichamelijke sensaties of geestelijke pijn onderdrukken. De medicaties kunnen namelijk niet in combinatie met de therapie.

Voor aanvang stuur ik je een intakeformulier die volledig ingevuld dient te worden. Er vindt altijd een intakegesprek plaats voor een sessie begint. Mocht ik twijfels hebben over de betrouwbaarheid op de gehanteerde regels dan heb ik de mogelijkheid om de sessie te annuleren. 

Voor de meeste mensen is deze therapie volledig veilig en betrouwbaar