Wat is het verschil tussen Stress, overspannenheid en burn-out?
3 maart 2021
Neem leiderschap in je burn-out
24 mei 2021
Wat is het verschil tussen Stress, overspannenheid en burn-out?
3 maart 2021
Neem leiderschap in je burn-out
24 mei 2021
Toon alles

Goed is goed genoeg

Perfectionisme is geen onbekende eigenschap van klanten. Alles kan altijd beter. I am guilty! Ook ik heb last gehad van perfectionisme en nog steeds wil het af en toe mij even in de val lokken.

Maar ik ben makkelijker geworden. En dat is binnen mijn bedrijfsvoering ook zo. Ik doe het bewust. Ik heb ooit eens een programma gekocht om mijn video’s leuk te bewerken en ik heb een podcast en ik ben gestopt met het bewerken. Ik knip hooguit de voorkantjes en de achterkantjes er af zodat je niet ziet dat ik de camera aan en uit zet en verder…. Het is de real deal. De ruwe versie en wellicht denk je nu: Dat is niet professioneel… Nee wellicht niet.

Ik probeer mijn klanten en ook de mensen die mij volgen juist te leren dat niet alles perfect hoeft. Ik wil daar graag een voorbeeld in zijn en dan is iets maar niet professioneel genoeg.

Professioneel is ook een woord waar we een betekenis aan hebben gegeven

Wie bepaald wat professioneel is?

Wat ik wel weet is dat het woord soms meer druk op legt dan nodig. Natuurlijk vind ik dat er bepaalde standaarden mogen zijn. Ik ben ook opgeleid tot stress en burn-out coach en aangesloten bij een beroepsvereniging en ook ik laat me coachen. Maar dat alles doe ik niet omdat ik een professionele uitstraling wil hebben. Ik doe dat omdat ik er zelf baad bij heb. Ik wil graag onderlegd mijn werk doen en mezelf blijven uitdagen door aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging.

En sommige dingen doe ik juist niet, omdat ik het niet wil, er geen zin in heb of het levert me meer frustratie op dan fun.

Ga voor de fun!

We hebben allemaal onze eigenschappen en kwaliteiten. Wanneer we die willen inzetten, dan is het ook nodig om de ander zijn kwaliteiten te benutten. En als iemand anders goed is in het bewerken van video’s en daar fun aan beleefd! Wat heerlijk om elkaar dan aan te vullen. Wat je ook doet, ga voor dat waar jij de meeste fun uithaalt!

Maar nog steeds, goed is goed genoeg. Ook als er in een rapport ergens een typefout staat. Dat kan voorkomen en soms is het voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie een hele uitdaging om daadwerkelijk een stuk tekst te maken. Veel wordt beoordeeld op uiterlijk en dat is hoe wij mensen zijn geprogrammeerd, maar toch zegt het niets over de inhoud en de boodschap die erin zit.

De uiteindelijke vraag…. Waar gaat het nou echt om?

Ben je ook opzoek om meer fun in het leven te ervaren en minder te hoeven piekeren over of iets nu goed genoeg is? Ik help je graag! Meer info: info@femkedeweerd.nl of boek een gratis kennismakingsgesprek https://femkedeweerd.nl/maak-online-een-afspraak/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *